Skip to main content
Transbucegi 2017

Azi am fost pe Transbucegi

Update 2017

Am scris acest articol în 2015 cu speranța că acest drum va fi finalizat în 2016. Suntem în 2017 și drumul este încă nefinalizat. Se circulă fără restricții pănă la Cabana Dichiu (care dintr-un motiv necunoscut mie este închisă acum). De la Cabana Dichiu drumul se desparte în două. O parte continuă către Cabana Piatra Arsă și vei găsi aici semnul precum că drumul este închis circulației publice, însă se circulă la greu și în continuare până la Cabana Piatra Arsă. De aici drumul chiar este închis dar countinuă până la Cabana Babele fiind neasfaltat. Am mers pe Transbucegi și iarna în 2015 ajungând cu mașina aproape de Cabana Dichiu. În 2016 vara, am ajuns și cu motorul. În aproximativ o oră și jumătate ajungi din nebunia Bucureștiului pe crestele Bucegilor.

De la Cabana Dichiu se drumul merge fără restricții de data asta și către mai multe puncte foarte pitorești din Bucegi: Lacul și Cabana Bolboci, Hotelul și telecabina Peștera, cheile Tătarului. Mai departe drumul continuă tot fără restricții în jos către localitatea Moroieni, drumul fiind însă neasfaltat. Am folosit acestă variantă a drumului ca punct de pornire pentru trasee montane precum cele la Izvoarele Ialomiței, Cheile Zănoagei, Lacul Scropoasa, Cheile Oarzei.

Urmează articolul din 2015 care este printre cele mai citite articole ale mele


Cine nu a auzit de drum poate afla amănunte de aici. Drumul are  20 km începând din DN 71 (din DN1 Buc-Sinaia inainte de Sinaia se face la stânga către Târgoviște), nu este terminat și “închis curculației publice” la fel ca mai toate drumurile transmontaniere făcute în ultimul timp. Spun închis între ghilimele pentru că era procesiune de mașini, biciclete, motociclete azi pe acolo și nu se supăra nimeni. Cică în 2016 ar putea fi terminat.

Transbucegi iunie 2015
Transbucegi iunie 2015. Vedere către cabana Piatra Arsă. Ultimii 3 km neasfaltați și închiși complet circulației cu autovehicule.

Drumul este bun, asfaltat 17 km + 3 km chiar închiși. Ultimi 5 Km din cei 17 asfaltați nu au parapeți de loc și mai ales la coborâre este un pic scarry.

Am lăsat și noi mașina la capătul celor 17 km asfaltați și am pornit către cabana Babele pe jos. Drumul este pe platou, ușor, urcă un pic dar merită să alegeți varianta pe culmile din stânga mult mai puțin populate.

20150531_130027

Natura este foarte generoasă în această perioadă de primăvară la munte.

 

Am ajuns la Babele unde … nu vă recomand. Cabana stă să cadă și miroase de parcă ar fi murit ceva de mult pe acolo.

Cabana Babele iunie 2015
Cabana Babele iunie 2015

În jur vedeți și voi ce este:

20150531_133245Sfinxul arăta de parcă i-ar prinde bine o scuturătură zdravănă.

Sfinxul din Bucegi iunie 2015
Sfinxul din Bucegi iunie 2015

Am părăsit rapid zona minată și am luat-o înapoi pe culmile unde nu ajungea nici telecabina, nici mașinile, nici ATV-urile. Și ce să vezi: surpriză.

Babele mici așa cum le-am botezat eu ne așteptau singurele fără garduri și furnici în șlapi urcate pe ele:

20150531_144632

Un moș culcat la soare le ținea de șase.

20150531_145303

Pozele – neprelucrate că nu am avut timp, evident – sunt făcute cu Samsung Galaxy S5 pecare vi-l recomand cu căldura pentru foto și video familly. Telefonul a ajuns la un pret decent după apariția de curând a următorului model Samsung Galaxy S6.

În concluzie a fost o zi superbă de primăvară petrecută într-un mod cât se poate de plăcut. Vă recomand cu căldură. Traseul se poate face fără probleme într-o zi plecând din București.

 

Daca vrei sa afli ce mai scriu aboneaza-te la newsletter.

Facebook Comments

9 thoughts on “Azi am fost pe Transbucegi

 1. Salut Intentionez sa merg si eu pe Transbucegi dar am o retinere…fiind inchis circulatiei publice jandarmeria/ politia te poate amenda Ce ma sfatuiesti? E vreo problema sau pot merge linistit? Multumesc si drumuri bune pe unde mergi!

  1. Salve. Nu este nici o problema sa mergi pe Transbucegi. Am informatii proaspete de la un prieten motociclist care a fost acum 2 sapt. Au disparut si semnele cu drum inchis. Chiar a primit indicatii de ghidare de la niste politisti.

   1. Semnele sunt la locul lor dar nu te opreste nimeni. In aceasta perioada sunt restrictii legate de lucrarile de consolidare (inchis de la 8.30 la 17.00), posibil sa mi dureze cateva zile.
    Singura problema cu semnele respective este faptul ca pe acest drum, asigurarile tip RCA si CASCO nu sunt valabile

  1. Mie imi place sa vad frumosul din locurile unde ma duc. Si pe Transalpina gasesti suficiente motive sa te duci acolo.

Leave a Reply