Skip to main content

Shutterstock Photo Agency

468x60_banner_2

Shutterstock are site-uri diferite pentru cumparatori si pentru fotografii care vor sa vanda imagini. Am conturi pentru ambele site-uri. Pentru site-ul celor care cumpara imagini am cont pentru a profita de faptul ca gasesc in fiecare saptamana cate o fotografiile si un vector gratuite. Voi vorbi in toate aceste articole despre fotografia de stoc numai in calitate de Contributor (fotograf care vinde imagini cu o experienta de peste 7 ani in industrie). Am pe Shutterstock in momentul de fata 710 imagini care imi aduc venituri constante dar mici. O sa vedeti in continuare de ce. Am sa marchez avantajele cu + si dezavantajele cu minus. Aprecierile sunt estrict personale rezultate din experienta de peste 7 ani in vanzarea de fotografie de stoc. Shutterstock are si un program de afiliere de care poti profita atunci cand esti contributor ca mine. Eu am pana acum 3 refereri de pe urma carora castig comisioane cand au ei vanzari. Daca nu aveti informatii despre sistemele de afiliere am o intrega categorie cu articole in domeniu.

Avantaje si dezavantaje Shutterstock

 

  • Pe Shutterstock sunt in momentul in care scriu peste 50 milioane de imagini. Spun in momentul in care scriu pentru ca numai saptamana asta sau uploadat aproape 400.000 imagini. Concurenta este fantastica.
  • Pe Shutterstock (o sa prescurtez de acum incola denumirea asa SS) ve vind foarte bine fotografiile numai daca uploadezi imagini constant. Imaginile nou uploadate se vor vinde imediat timp de cateva zile apoi vanzarile scad din nou. Asta datorita sistemului de afisare a imaginilor. SS afiseaza in primul rand ultimele imagini uploadate in mamentul in care un potential client face o cautare. Asa ca daca vrei sa ai vanzari aici trebuie sa muncesti constant. Nu uploada batch-uri mari de imagini pentru ca reviewerii (tipii care analizeaza imaginile trimise de tine si care le aproba sau nu) au tendinta sa respinga tot batchul daca nu le plac primele imagini.
  • Pe SS se pot vinde fotografii in sistem Comercial sau Editorial. Se pot vinde de asemenea  vectori, clipuri video si clipuri audio. Vectorii se vand foarte bine. Clipuri video sau audio inca nu am produs. Am detaliat in articolul despre Dreamstime ce inseamna aceste sisteme de vanzare.
  • pe SS iti poti crea galerii de imagini. Inca nu le-am facut pentru ca este o facilitate relativ noua. Cand vor fi gata le voi trece aici. Intreaga mea galerie o gasiti aici.
  • SS vinde exclusiv in sistem subscription. Asta inseamna ca incasarile tale pe o singura vanzare sunt de 0,33 $ prin urmare trebuie sa fie multe.
  • Poti retrage banii o data ce ai implinit 75 $ vanzari. Retragerile se pot face in sistem Skrill (MoneyBookers) , PayPall sau cont personal. Eu folosesc Skrill. Trebuie sa stii ca in momentul cand retragi banii de la Skrill platesti si acolo un comision de aprox 2 $.
  • SS iti cere sa completezi un formular pentru IRS servidiul american de taxe si vei plati o taxa de 10% pentru fiecare retragere.
  • Exista si un sistem de vanzari On Demand unde poti incasa cam 1-3 $ pe vanzare. Insa vanzarile sunt mai putine aici.
  • Exista de asemenea si un sistem de vanzare Enhaced unde incasezi 28 $ pe o vanzare. Am avut cateva si din astea. Te ung pe inima e adevarat.
  • Pe pagina ta de Contributor la SS ai tot felul de informatii care de care mai interesante: locatia geografica a cumparatorului, statitici vanzari – nu foarte detaliate insa, diverse anunturi si multe altele
  • Am mai scris si in articolul despre Dreamstime ca trebuie sa fiti foarte atenti la calitatea imaginii uploadate atat tehnica cat si continut. Va sfatuiesc sa va uitati pe site la cele mai vandute imagini dintr-o anumita categorie. De exemplu gasiti aici cele mai populare imagini din categoria People.
  • stock-photo-tennis-player-on-hard-court-serving-the-ball-11202010Se vand de asemenea foarte bine si imaginile asa zise populare – cele cu multe downloaduri. Personal vand aici foarte multe imagini cu subiect tenis.
  • au si ei o aplicatie de mobil pentru upload poze dar este numai pentru Apple.
  • de aici se aprovizioneaza marile tipografii care fac calendare pentru ca preturile sunt cele mai bune. Am gasit multe din pozele mele prin calendarele autohtone. 
  • in pagina de profil ai si obtiunea de a posta pe Facebook si Twitter cand ai cate o vanzare sau un upload
  • pe pagina de contributor gasesti chiar si o sectiune de sugestie keywords
  • SS aproba sau respinge foarte repede imaginile 1-2 zile lucratoare

Pe masura ce imi mai aduc aminte si alte amanunte am sa le completez. Pana atunci puteti admira ultimele imagini adaugate si cele mai populare imagini ale mele:



My latest images for sale at Shutterstock:




My most popular images for sale at Shutterstock:


____________________________________________________

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

8 thoughts to “Shutterstock Photo Agency”

      1. De exemplu eu am trimis fotografii si din cate am tot trimis , ei mi-au acceptat 5 . Pe fotografiile acceptate nu apare nici un pret,deci nu mi se pot vinde. Trebuie ca ei sa imi accepte 7 fotografii ca sa pot vinde fotografiile?

Lasă un răspuns