Skip to main content

50 lei dai 50 lei face

49e6da78-ec60Acum ceva timp mi-am busit masina. Nu tare putin asa cum ii sta bine unui sofer care a facut numai cu masina asta in ultimii doi ani 75.000 km. Toate bune si frumoase. Zic. Nu sunt vinovat. Sa vedem daca are omu RCA. Daca nu am eu CASCO. Ma rog ca piticu care are si bilet si abonament.

Dar ce sa vezi? Anul trecut cei de la rca-ieftin.ro care nu a mai devenit de loc pint.ro (oare de ce mi se pare mie ca schimbarile astea de denumiri gen mercador-olx sunt numai jocuri de marketing?) îmi propun sa platesc 50 lei in plus pentru o asigurare suplimentara care – ma asigura ei – in caz de accident se vor ocupa ei de tot (constatare, reparatie, plata etc.). Ok zic 50 lei nu e mult si daca busesc masina scap de drumuri si am timp de altele. Primesc rapid un card auriu pe care il bag la parasolar.

Acum ca busisem masina scot cardul auriu si sun. Imi raspunde o duduie care ma da in grija unui tip (avocatu’ meu sa-l numim de acum incolo). Ma rog tipul destul de informat, imi spune ce sa fac ce formulare sa completez si ce sa-i trimit lui pe e-mail. Face programarea la constatare si zice sa astept sa primim acceptul de plata. Primim si acceptul asta (foarte repede chiar, apropo tipu cu care ma busisem avea RCA la Euroins care s-a dovedit o societate ok).

Bun zic la trei zile de la busitura am si constatare si accept de plata intr-o saptamana am si masina gata.

Aş. Dupa vreo saptamana, vad eu ca avocatu’ nu ma mai suna sa ia masina la reparatii si sun eu. Astept sa vina piesele. Zice avocatu’. Dar vin din China zic eu? Ca intr-o saptamana veneau si de acolo. In doua ore vine avocatu’ si ia masina sa o duca in service. Ca doar platisem 50 lei sa se ocupe el de tot. Mai trece o saptamana si avocatu’ zice trebuie sa facem reconstatare dupa ce se desfac aia de la service masina si sa facem comanda de alte piese. Dar nu stia de la inceput chestia asta? Ma gandesc eu.

Trecusera deja trei saptamani si masina tot cu buza sparta. Sun din nou avocatu’. Au venit piesele? Da. Ok. Cand iau masina? In doua zile zice avocatu’.

Sun peste o saptamana si zic. E gata masina. Nu stiu ca nu-mi raspunde la service. Zice avocatu’. Imi sar capacele. Zic. Da-mi numaru de la service ca sunt eu.

Ma rog ca sa nu o mai lungesc. Pana la urma am stat o luna fara masina. Au reparat-o bine insa. Macar atat.

Concluzia este ca cei ce se ocupa de asigurarile astea suplimentare de la rca-ieftin nu se pricep mai de loc. Daca ma ocupam singur de treaba imi mureau mai putin de 50% din neuroni si o rezolvam in juma de timp ca nu e prima oara cand imi busesc masina si stiu cam cat dureaza treaba.

50 lei dai 50 lei face. Daca va suna duduia de la rca-ieftin si va ofera cardul auriu faceti-va un bine si refuzati-o.

____________________________________________________

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns