Skip to main content
Transbucegi 2017

Azi am fost pe Transbucegi

Update 2018

Am revenit și anul ăsta pe Transbucegi. Principala noutate este că porțiunea de drum dintre Cabana Dichiu si zona lacul Scropoasa, Hotelul Peștera este închisă pentru lucrări. Constructorii spun că se va redeschide această porțiune de drum în luna septembrie …. Vom vedea. Se poate ajunge totuși în această zonă pe varianta ocolitoare, pornind din satul Moroieni. De la Cabana Dichiu în sus către Cabana Babele suntem anunțați în continuare că drumul este închis circulației publice. Ca în fiecare an însă urcă zeci de mașini până la Cabana Piatra Arsă unde drumul chiar se oprește. Am observat chiar că această porțiune se asfaltează. Nu îmi dau seama exact de ce, pentru că asfaltul era foarte bun. Mai bine încercau să ajungă cu drumul până la Cabana Babele. Mă rog, așa se cheltuie banii anapoda pe la noi.

Update 2017

Am revenit pe Transbucegi și în iulie 2017 pe traseu tot cu motocicleta. Am ajuns până la capăt. Drumul este tot în construcție și nefinalizat de la Cabana Dichiu în sus. De aici este tot închis și se circulă in contiuare la greu.

Am făcut și mica distanța de vreo 500 m între finalul drumului asfaltat și Cabana Piatra Arsă. Nu vă sfătuiesc să o faceți și voi cu mașina sau motocicleta. Este foarte proastă și se poate parcurge rapid pe jos. Am dormit la Cabana Piatra Arsă care este încă de stat și dedicată sportivilor. Am găsit totuși cameră la 150 lei/noapte în partea veche nerenovată. Camera în partea nouă renovată costă 200 lei/noapte. Cabanierul a fost foarte drăguț. Mesele au orar: micul dejun începe pe la 8,30, dejun, cină (se încheie la 20,00 și nu prea mai este de mâncare după această oră). Doar barul mai este deschis până mai tărziu. Aveți cablu TV și internet WiFi. Merge bine și telefonia mobilă. O mică plimbare de 15 min. către Poiana Stânii oferă o priveliște superbă către Sinaia. Nu o ratați.

Update 2016

Am scris acest articol în 2015 cu speranța că acest drum va fi finalizat în 2016. Suntem în 2017 și drumul este încă nefinalizat. Se circulă fără restricții pănă la Cabana Dichiu (care dintr-un motiv necunoscut mie este închisă acum). De la Cabana Dichiu drumul se desparte în două. O parte continuă către Cabana Piatra Arsă și vei găsi aici semnul precum că drumul este închis circulației publice, însă se circulă la greu și în continuare până la Cabana Piatra Arsă. De aici drumul chiar este închis dar countinuă până la Cabana Babele fiind neasfaltat. Am mers pe Transbucegi și iarna în 2015 ajungând cu mașina aproape de Cabana Dichiu. În 2016 vara, am ajuns și cu motorul. În aproximativ o oră și jumătate ajungi din nebunia Bucureștiului pe crestele Bucegilor.

De la Cabana Dichiu se drumul merge fără restricții de data asta și către mai multe puncte foarte pitorești din Bucegi: Lacul și Cabana Bolboci, Hotelul și telecabina Peștera, cheile Tătarului. Mai departe drumul continuă tot fără restricții în jos către localitatea Moroieni, drumul fiind însă neasfaltat. Am folosit acestă variantă a drumului ca punct de pornire pentru trasee montane precum cele la Izvoarele Ialomiței, Cheile Zănoagei, Lacul Scropoasa, Cheile Oarzei.

Urmează articolul din 2015 care este printre cele mai citite articole ale mele


Transbucegi în 2015

Cine nu a auzit de drum poate afla amănunte de aici. Drumul are  20 km începând din DN 71 (din DN1 Buc-Sinaia inainte de Sinaia se face la stânga către Târgoviște), nu este terminat și “închis curculației publice” la fel ca mai toate drumurile transmontaniere făcute în ultimul timp. Spun închis între ghilimele pentru că era procesiune de mașini, biciclete, motociclete azi pe acolo și nu se supăra nimeni. Cică în 2016 ar putea fi terminat.

Transbucegi iunie 2015
Transbucegi iunie 2015. Vedere către cabana Piatra Arsă. Ultimii 3 km neasfaltați și închiși complet circulației cu autovehicule.

Drumul este bun, asfaltat 17 km + 3 km chiar închiși. Ultimi 5 Km din cei 17 asfaltați nu au parapeți de loc și mai ales la coborâre este un pic scarry.

Am lăsat și noi mașina la capătul celor 17 km asfaltați și am pornit către cabana Babele pe jos. Drumul este pe platou, ușor, urcă un pic dar merită să alegeți varianta pe culmile din stânga mult mai puțin populate.

20150531_130027

Natura este foarte generoasă în această perioadă de primăvară la munte.

 

Am ajuns la Babele unde … nu vă recomand. Cabana stă să cadă și miroase de parcă ar fi murit ceva de mult pe acolo.

Cabana Babele iunie 2015
Cabana Babele iunie 2015

În jur vedeți și voi ce este:

20150531_133245Sfinxul arăta de parcă i-ar prinde bine o scuturătură zdravănă.

Sfinxul din Bucegi iunie 2015
Sfinxul din Bucegi iunie 2015

Am părăsit rapid zona minată și am luat-o înapoi pe culmile unde nu ajungea nici telecabina, nici mașinile, nici ATV-urile. Și ce să vezi: surpriză.

Babele mici așa cum le-am botezat eu ne așteptau singurele fără garduri și furnici în șlapi urcate pe ele:

20150531_144632

Un moș culcat la soare le ținea de șase.

20150531_145303

În concluzie a fost o zi superbă de primăvară petrecută într-un mod cât se poate de plăcut. Vă recomand cu căldură. Traseul se poate face fără probleme într-o zi plecând din București.

 

____________________________________________________

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

10 thoughts to “Azi am fost pe Transbucegi”

 1. Salut Intentionez sa merg si eu pe Transbucegi dar am o retinere…fiind inchis circulatiei publice jandarmeria/ politia te poate amenda Ce ma sfatuiesti? E vreo problema sau pot merge linistit? Multumesc si drumuri bune pe unde mergi!

  1. Salve. Nu este nici o problema sa mergi pe Transbucegi. Am informatii proaspete de la un prieten motociclist care a fost acum 2 sapt. Au disparut si semnele cu drum inchis. Chiar a primit indicatii de ghidare de la niste politisti.

   1. Semnele sunt la locul lor dar nu te opreste nimeni. In aceasta perioada sunt restrictii legate de lucrarile de consolidare (inchis de la 8.30 la 17.00), posibil sa mi dureze cateva zile.
    Singura problema cu semnele respective este faptul ca pe acest drum, asigurarile tip RCA si CASCO nu sunt valabile

 2. E un drum ok in prezent. Cam ingust dar decat deloc, eu zic ca e bun si asta. Putin periculos dupa Dichiu, unde ultima oara cand am fost , tot nu erau parapeti pe unele portiuni. Cine merge pe partea cu rapa si intalneste o masina din sens opus, se simte la limita.

Lasă un răspuns