Skip to main content
Google Cromecast

Chromecast transformă orice TV într-unul Smart

Zilele trecute mi-a venit Chromecast-ul. Un gadget simpatic care transformă orice televizor într-unul SMART. L-am luat de pe e-mag săptămâna trecută când era 199 lei. Acum văd că a revenit la 219 lei (valoarea obișnuită).

Vezi cat costa azi Chromecast

De ce aveți nevoie ?

 • TV cu conexiune HDMI
 • rețea internet WiFi
 • Smartphone, Tabletă

Instalare

Instalarea este aproape Plug and Play. Dispozitivul se introduce în mufa HDMI a televizorului și apoi în priză. Apare pe TV un mesaj prin care trebuie să accesezi www.google.com/chromecast. Prin urmare trebuie instalată aplicația Cromecast – (later edit ianuarie 2017) Google Home disponibilă atât pentru Android cât și pentru IOS. Eu il folosesc pe smartfone și anume  – Samsung Galaxy S5. (later edit – ianuarie 2017 – Acum folosesc Samsung Galaxy S7 care merge și el perfect cu Chromecast).

Pe ecranul TV-ului vei trece printr-o serie de pași care conectează telefonul cu dispozitivul și dispozitivul cu rețeaua WiFi de internet.

Cam asta este tot.

Accesați apoi aplicația Google Home în secțiunea Proiectați ecranul/conținut audio din menu și tot ce se vede pe ecranul telefonului va apărea pe TV.

În nacest caz însă nu mai puteți face altceva cu telefonul (apeluri, jocuri etc.). În caz contrar folosiți una dintre aplicațiile de mai jos care au iconiță de redare pe TV. În acest caz puteți face orice altceva pe telefon și aplicația rulează în fundal liniștită.

Navigarea pe telefon este mult mai facilă decât navigarea cu telecomandă pe Smart TV care este și mult mai scump decât un LED TV.

Vezi cât costă azi un LED TV

Aplicații care acceptă Chromecast

Youtube

Acum. Există o serie de aplicații care pot rula pe Cromecast. De exemplu Youtube. Aici trebuie sa rulezi un videoclip și să apeși iconița Google Chromecast Iconpentru a accesa Cromecastul implicit TV-ul. Cam asta este tot.

HBO Go

Da. HBO Go rulează pe Chromecast. Este foarte simplu alegi un film/serial și apeși iconița Google Chromecast Icon. Și gata.

Este de fapt rațiunea pentru care mi-am luat gadgetul. Astfel am scăpat de laptop. Care trebuie pornit, conectat, accesat Internet Explorer (pentru că HBO Go numai cu el funcționează), acceasat HBO GO, ales film, dat play … mă rog o grămadă de operațiuni care trebuie să le faci undeva chircit pe lângă TV. Acum stau liniștit în fotoliu îmi aleg filmul pe telefon și dau play (evident trebuie să ai aplicația HBGO Go instalata pe telefon). Simplu nu ?

Apropo dacă ești client RCS-RDS full option ai HBO Go gratis.

Netflix

Netflixul rulează și el pe Chromecast printr-o aplicație proprie. Însă am mai scris că eu nu recomand deocamdată Netflix în România. Iarna asta o sa fac un nou test pentru Netflix și revin cu amănunte.

TED

Aplicația pentru conferințe TED are și ea opțiune Cast.

Jocuri

Există și jocuri care rulează pe Chromecast. }n momentul c\nd tasta’i games chromecast ]n Magazin Play o să apară o sumedenie printre cele mai interesante am văzut:

 • Angry Birds
 • Pool
 • Simulatoare auto
 • Simulatoare avioane
 • Tenis
 • Counter Strike

Cam asta am descoperit deocamdată.

Facebook

Orice video de pe Facebook poate fi redat pe TV prin intermediul Chromecast.

Probleme cu conectarea aplicației HBO GO la Chromecast (update ianuarie 2017)

Pentru că am primit mai multe comentarii cu privire la deficiențele de conectare a telefonului la Chromecast în aplicația HBO GO am să redau soluția mea. Pentru că și mi mi s-a întâmplat să nu se conecteze. Problema nu este de la WiFi, pachet de internet sau de la telefon ci de la aplicație care într-un fel sau altul pierde conexiunea la rețeaua WiFI. Soluția care a funcționat la mine a fost: deconectare și reconectare la rețeaua WiFi din setările telefonului.

 

Update articol ianuarie 2018

____________________________________________________

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

6 thoughts to “Chromecast transformă orice TV într-unul Smart”

 1. Suma respectelor

  Recent am achizitionat un Chromacast2 ,o scula de exceptie.. Pâna ieri, am vazut fime pe HboGo( tablets Asus) la greu, după care,, desi am incă contul valid pe HboGo, nu-mi mai apare iconita “proiectie ecran chromecast” .
  –pe celelalte apk, (Seenow ,YouTube) ) ,jocuri imi apare aceasta iconita si pot face streaming .
  –pe televizor imi apare ecranul chromecast de pornire, cu poze, cod PIN.
  -Am facut reporniri, reveniri ls setarile din fabrica ,in zadar
  Ma găndesc ca :
  –abonamentul pe HboGo trebuia sa expire pe 08.07. si, ca de obicei ,după acest deadline , nu stiu de ce.. dar intotdeauna mai pot viziona vreo saptamănă HboGo, “gratis: ,pâna imi taie ei contactul si reînoiesc eu abonamentul.. Ori, tocmai in acest interval am achizitionat eu Chormecast2 ,care, totusi, a functionat bine 2 zile in această conjunctură. Un sfat, vă rog…

  1. Se poate sa fie de la finalizarea abonamentului de HBO GO, daca ai incercat toate reseturile: de tableta, chromecast, router etc. si totusi nu merge. Asa ca un pont eu am HBO Go gratuit pentru ca am abonament full la cei de la RCS-RDS.

   P.S. scuze pentru raspunsul intarziat. Conceiile bata-le vina.

  2. Am patit si eu asa ceva si dupa multe forumuri citite am gasit solutia. Este foarte simpla. Ma deconectez si apoi ma conectey la loc cu telefonul la reteaua WiFi. Apoi apare din nou iconita cast pe HBO Go.

Lasă un răspuns