Skip to main content
Festivalul baloanelor de la Campul Cetatii

Cum a fost la Festivalul baloanelor de la Câmpul Cetății?

În România este deja o tradiție a festivalelor baloanelor și de mult vroiam să ajung și eu la unul. În septembrie 2019 visul mi s-a împlinit și am ajuns la Festivalul baloanelor de la Câmpul Cetății.

Trebuie să știți că evenimentul este deja foarte popular și se adună enorm de multă lume. Oamenii vin mai ales din zonele apropiate: Mureș, Harghita, Cluj. Din București nu prea am văzut multe mașini, dar erau câteva. Valea pe care se află satul Câmpul Cetății este destul de îngustă și este un singur drum pe aici care poate deveni foarte aglomerat.

Sunt foarte multe case de vacanță în zonă, am văzut și ceva pensiuni unde chiar mai puteai găsi locuri de cazare. Se pare că marea majoritate a oamenilor se întorc seara acasă.

Eu am ajuns acolo cu van-ul și campingul de aici era părăsit. Localnicii te vor primi la ei în curte în parcările adhoc amenajate pentru eveniment, dar nu vei avea nici WC, nici apă așa că nu merită. Noi am găsit un loc frumos lângă o pensiune, mai sus de câmpul unde are loc festivalul și am petrecut noaptea gratis și foarte plăcut.

Evenimentul în sine are loc seara mai ales. Baloanele sunt puține și dacă vrei să zbori trebuie să faci rezervare din timp. Sunt două tipuri de zboruri: cele libere și cele ghidate de la sol.

Zborurile libere sunt foarte puține, costă în jur de 100 de euro de persoană și eu cel puțin nu am văzut decât un singur balon care făcea asemenea zboruri.

Festivalul baloanelor de la Campul Cetatii

Marea majoritate a oamenilor făceau zboruri cu baloanele legate cu frânghii de la sol. Zboruri destul de puțin înalte și cu siguranță mai puțin spectaculoase. Ele costau mult mai puțin, în jur de 30-50 lei dar erau mai mult pentru copii după părerea mea.

Atmosfera generală în schimb este foarte animată: lume multă, tarabe cu de-ale gurii, muzică, vehicule de epocă. Frumos mi-a plăcut. Și pozele cu baloane mi-au ieșit destul de frumos, mai ales că cele mai multe nu se ridicau prea sus.

A fost un weekend plăcut.

Festivalul baloanelor de la Campul Cetatii

 

 

____________________________________________________

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns