Skip to main content

De ce site-ul tau afiseaza erori

logo-joomla-wordpressIn ultimul timp multi clienti m-au sunat spunandu-mi ca apar diverse erori pe site-ul lor. Dupa multe sapaturi si multe tichete catre cei de la hosting am constatat ca principala cauza a erorilor ce apar pe site este incompatibilitatea intre versiunea de CMS si versiunea de PHP.

Mai pe romaneste: majoritatea site-urilor realizate de mine sunt pe platforma Joomla. Pe masura ce trece timpul firma de hosting face upgrade la versiunea de PHP de pe serverul unde aveti gazduit site-ul. Am impresia ca aceste upgrade-uri de PHP se fac chiar automat.

Problema este ca site-urile create in versiuni mai vechi de Joomla 1.5-2.5 incep sa dea erori dupa ce pe server s-a instalat o versiune noua de PHP.

Solutia

  • Trebuie sa intrati in Cpanel si sa faceti un downgrade al versiunii de PHP la cea mai veche versiune disponibila. Daca nu stiti cum rugati firma de hosting sa va ajute. De cele mai multe ori acest lucru este suficient.
  • Puteti de asemenea sa treceti la o versiune de Joomla mai noua.

Atentie mare insa. Majoritatea modulelor si pluginurilor mai vechi care functioneaza cu o versiune veche de Joomla nu o sa mai functioneze sau o sa functioneze cu erori intr-o versiune de Joomla mai noua. In concluzie trebuie facut update si la pluginuri si la modulele folosite in site (daca aceste upgrade-uri exista).

Joomla a facut un upgrade major dupa varianta 2.5. Prin urmare daca site-ul vostru este creat intr-o varianta mai veche si faceti migrarea catre versiunea 2.5 sau mai mare (acum Joomla a ajuns la 3.3) aveti toate sansele sa apara o sumedenie de erori. Solutia este un redesign complet sau migrarea pe o platforma WordPress care am constatat ca este mai stabila. Testez chestia asata de ceva timp si inca nu am constatat erori majore. Insa nu as putea spune ca am o concluzie finala. Pentru ca in timp aceleasi probleme ar putea aparea si pe WordPress.

Concluzii

  • O mare parte dintre erorile aparute pe site se datoreaza incompatibilitatilor intre versiunea de CMS si versiunea de PHP;
  • Solutia simpla: upgrade versiune CMS sau downgrade versiune PHP;
  • Solutia radicala (recomandata): redesign;
  • In cazul in care nu aveti cunostinte minime de administrare site va stau la dispozitie.

P.S. Un redesign complet al site-ului precedat de un audit complet al site-ului ajuta foarte mult si la afisarea site-ului mai sus in cautarile pe Google. Redesignul va poate ajuta macar sa nu fiti depunctat de Google si sa va treziti ca la un moment dat erati pe pagina 1 in cautarile pe Google, iar acum sunteti pe pagina zece sau mai rau nu sunteti de loc. Ma rog si pagina 10 pe Google inseamna ca nu existati de fapt.

____________________________________________________

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns