Skip to main content

Despre mine

---_0082_600x400
Foto Dafina Jeaca – dafinajeaca.ro

Pe la 8 ani am primit primul meu aparat foto. Un Smena cu care … nu am facut nici o poza.
Pe la 25 de ani mi-am cumparat eu primul aparat foto. Un Canon pe film cu care am facut cateva floricele, cativa copaci si multe apusuri … pe modul automat. Am si acum albumele foto de atunci. Frumos catalogate cu label-uri galbene … precum bicileta lui Marin Moraru din “Operatiunea Monstrul”. Cand am trecut pe manual sau semiautomat totul s-a cam naruit. Nu iesea nimic ca lumea. Nu-i vorba ca nici pe automat nu era mare lucru. Albumele mai sus mentionate va asteapta la mine pe raft. Langa Smena.

Pe la 30 de ani mi-am luat primul digital si m-am dus si la cursuri “de specializare”. Domnul Moiceanu m-a invatat cum sa-mi iasa un apus ca lumea, niste stele noaptea, un cal extrem de sharp pe un fundal fugit. Chestii pe care in sfarsit le puteam face si eu. Apusurile imi ieseau din ce in ce mai bine. Am inceput sa fac si ceva bani din fotografie dar … ma cam plictiseam. Precum Smena in raft.

Din plictis m-a scos Ferko cu scoala lui de poeti-fotografi. Si m-a bagat in ceata. Apusurile nu-i plac. Florile de loc. Foarte putin ii plac caii stersi dar dinamizati si pe un fundal cel putin bitemal. Am vrut sa aflu de la el ce este o fotografie buna si nu m-a lamurit. Insa am aflat ce fotografi si fotografii imi plac si imi place sa fac.

10734276_886730148028422_694880443404388425_nDe atunci fotografiez cu mare placere. Nu pe Smena, nici pe Canon, nici pe digital ci cu un panoramic rusesc pe film de care nu ma satur de loc. Cred ca de aia m-am ingrasat. Pun poze pe tudorstanica.ro si cand imi mai aduc aminte si pe tudorstanica.blogspot.com. Pun des si pe facebook.com/tudor.stanica.

Hopa! Mi-am cumparat smartphone. Face poze belea. Singur. M-am aruncat cu bucurie din nou printre floricele, frunzulite si apusuri. Le puteti vede pe toate pe instagram.com/tudor_stanica. Pana la urma uite ca nu erau asa de rele. Smartphone-ul le face sharp, saturate, cropuite din cateva miscari si sunt fericit din nou. Mai si filmeaza magarul. Hmmm … Masoara si lumina si imi spune ce setari as putea folosi pentru rusescul panoramic. Nu prea il iau in seama. Pe telefon bineinteles pentru ca am descoperit ca dinamica fantastica a filmului suporta multe greseli de expunere.

Acum sunt FOTOGRAF. Nu pentru ca castig bani din fotografie ci pentru ca fotografiez cu mare placere de cate ori am ocazia, cu orice am in mana, din orice pozitie …

Cu Smena n-am tras inca nici o poza.

____________________________________________________

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns