Skip to main content

Despre rovinietă

camera-rovinieta

Rovinieta sau taxa de drum este obligatorie în România. Ea este obligatorie numai atunci când ieși din localitatea de domiciliu. Dacă ieși din localitate poți fi verificat video de camerele fixe sau mobile ce apar din când în când, sau de către echipaje de la CNADR.

Amenzile sunt foarte mari dacă nu o ai şi – atenţie mare – amenda vine după multe luni, timp în care poţi fi înregistrat de mai multe ori, prin urmare poţi primi mai multe amenzi. În principiu dacă achiți prima amendă nu ar mai trebui să ai probleme cu următoarele pentru că dovedești că ești de bună credință. Am întâlnit însă cazuri în care s-a ajuns la proces pentru sume considerabile acumulate din amenzi.

Cea mai căutată rovinietă este cea pentru autoturisme care azi are prețul de 126,11 lei pentru un an. Prin comparație anul trecut era 124,42 lei. Prețul crește odată cu cursul valutar. Există și variante pentru mai puține zile (7, 30 și 90 de zile). Asta pentru turiștii străini, pentru mașini de vacanță sau pentru camioane care ies rar din localitate pentru că în acest caz sumele sunt considerabile și pot ajunge până la 5.449 lei pentru 12 luni.

Verificare rovinietă

De curând am achiziționat rovinieta anticipat dar din câte am observat pe site-ul CNADR unde se poate verifica valabilitatea, rovinieta mea apare valida până la data expirării de anul ăsta. Probabil ulterior va apărea valabilă încă un an. O să verific și fac update la articol.

Rovinieta se achiziționează online și tot online pe e-mail o primești imediat ce ai făcut plata. Dacă faci plata cu cardul ai și rovinieta imediat pe e-mail. Eu am luat rovinieta de la emag (emag nu mai vinde roviniete di 2017) care colaborează prin programul de marketplace cu Scala Assistance care are propriul site roviniete.ro dar care nu a vrut să-mi emită o rovinieta anticipat. Prin urmare ar fi trebuit să aștept pânâ în ziua expirării și nu aș vrea să risc. De asemenea și site-ul celor de la emag este mult mai bine făcut și procesul de cumpărare decurge mult mai ușor. Ce vrei defecțiune de webdesigner/afiliat.

____________________________________________________

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns