Skip to main content
Magento Admin login error

Magento 2 eroare logare administrare – rezolvare

Magento este una dintre platformele profesionale pentru magazine online cu care lucrez de ceva vreme.

De câteva luni am realizat acest magazin online care functionează perfect și clientul este foarte mulțumit. Fac și administrare pentru acest site și adaug evenimente, noutăți și campanii în mod regulat.

Eroare logare panou administrare Magento

Magento Admin login error 11

Acum câteva zile însă, în momentul în care am vrut să mă loghez în panoul de administrare, am primit mesajul “It’s time to change your password (este timpul să-ți schimbi parola)”.

Pentru că am ignorat mesajul și am introdus totuși parola de acces, am primit mesajul din imaginea de mai sus “You did not sign in corectly. Your accont is temporaly disabled” (Nu te-ai logat corect. Contul este temporar inchis).

De aici încolo au urmat câteva ore de panică și căutări pe net, pentru a găsi soluția la problemă.

Schimbare parolă administrare cont Magento

Ce s-a întâmplat de fapt? Magento are o setare de siguranță, prin care parola de administrare expiră la 90 de zile. În imaginea de mai sus ilustrez cum am intrat în menu-ul Admin Panel > Stores > Configuration > Advanced > Admin și am schimbat valoarea default de la 90 de zile la zero, în zona încadrată cu roșu. Asta înseamnă că parola nu mai expiră niciodată.

Ca să intri în acest menu trebuie să aștepți însă 30 de minute, timp în care contul este blocat. Vezi imaginea de mai sus unde valoare de 30 de minute este reprezentată deasupra chenarului roșu. Și această valoare poate fi pusă pe zero.

După cele 30 de minute poți apăsa linkul “Forgot your password” (Am uitat parola) și urmezi pașii:

  1. apeși linkul Forgot your password,
  2. introduci în fereastra ce apare, adresa de email a contului de administrator pe care vrei să schimbi,
  3. vei primi pe acea adresă un email cu un link pentru schimbarea parolei,
  4. Apăsând pe linkul din email se va deschide o fereastră Magento unde vei adăuga noua parolă de două ori.

Atenție trebuie să aștepți 30 de minute ca să te loghezi pentru că în caz contrar vei fi blocat alte 30 de minute. După 30 de minute te poți loga și schimba dacă vrei durata de expirare a parolei și timpul de așteptare pentru logare, așa cum am explicat mai sus.

Observație

Dacă nu vrei să aștepți 30 de minute trebuie să intri în cPanel-ul site-ului, în secțiunea PHP MyAdmin și faci următorii pași:

  1. accesezi tabelul admin_user,
  2. editezi userul blocat,
  3. în zona lock expires completezi cu Null și apeși Go sau Execută.

Astfel timpul de blocare a userului va deveni zero și te vei putea loga mai repede după ce schimbi parola.

ATENȚIE această metodă este doar pentru cei ce sunt familiarizați cu adminstrarea bazelor de date și trebuie făcută cu grijă, ca să nu avem alte erori ce pot face mai mult rău decât bine. De asemenea recomand să faci înainte un back-up la baza de date.

Dacă nu ești experimentat sau dacă ți se pare prea complicat sau riscant, să urmezi pașii descriși în articol, mă poți oricând contacta și te ajut eu.

____________________________________________________

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns