Skip to main content

Primele experiențe cu trotinetele Lime

Așa cum aminteam în studiul meu, peste 30% dintre cei ce aleg transportul alternativ în București, folosesc trotinetele electrice.

Cea mai mare parte dintre aceștia folosesc trotinetele inchiriate Lime.

Am fost curios, și am încercat și eu.

De ce ai nevoie ca să folosești o trotinetă Lime?

Ai nevoie de cateva chestii:
– smartphone
– aplicația Lime
– card de credit/debit

Instalezi aplicația pe telefon, adaugi cardul si poți debloca orice trotinetă.

Le vei vedea peste tot prin București, pe harta aplicației. Nu lua una la întâmplare. Alege una încărcată complet, adică cu trei linii. Cele cu 2 linii se descarcă destul de rapid. Nu te urca pe o trotinetă care mai are doar o linie la baterie. Vei rămâne foarte repede fără curent și mai și riști să nu o poți bloca.

Sunt scumpe trotinetele Lime?

Raspunsul scurt este DA. Te va costa 0.6 lei pe minut M-au costat cursele cu trotineta Lime mai mult decât daca aș fi folosit Uberul.
Ai însă câteva avantaje pe care transportul clasic nu le poate avea.

Te miști rapid și poti ajunge acolo unde nici o mașina nu te poate duce: intr-un parc, intr-o zona pietonală sau în orice alt loc unde nu ai acces cu mașina.

Nu ai nici o grijă cu privire la parcare. Poți lăsa trotineta oriunde, atunci când nu mai ai nevoie de ea. Trebuie lăsată totuși în zonele indicate cu verde oe hartă. Dacă lași trotineta în zone marcate cu roșu iei amendă. Am luat și eu o amenda de 6 lei pentru că nu am știut chestia asta.

Mai am doua observatii cu privire la locul unde lași trotineta. Nu uita sa o blochezi, pentru că alfel vei plăti în continuare. Nu lăsa trotineta astfel încât să deranjezi pe ceilalți. Nu o lasa în mijlocul trotoarului sau pe pista de biciclete. Am văzut multe astfel de cazuri.

Pe unde merg cu trotineta?

Cel mai sigur este să flosești pistele de bicicletă. Cum acestea sunt aproape inexistente în București, te sfătuiesc să mergi pe trotuar.

Trotuarele însă sunt foarte proaste, pline de gropi, borduri și denivelari. Evident că pe trotuar mai merg și oamenii care trebuie și ei la rândul lor să se strecoare mașinile parcate … tot pe trotuar.

Sunt trotinetele Lime sigure?

In nici un caz nu recomand folosirea niciunei trotinete pe stradă. Este foarte periculos. Trotinetele au frane proaste, nu au semnalizatoare și nici stopuri pe frana. Au însă o lumină destul de bună în față. Asta te va ajuta după lăsarea serii.

Dacă mergeți pe trotuar, atenție la pietoni pentru că, da așa cum ai auzit trotinetele elwctrice pot ajunge chiar și la 25 de km pe oră. Asta pentru că sunt limitare. Altfel ar putea merge și mai repede chiar.

Daca am reușit eu la peste 100 de kilograme ale mele, o sa reusesti si tu cu siguranță. Viteza asta este mare și pot aparea accidente oricând. Personal am auzit de câteva. Sunt sigur că s-au întâmplat mult mai multe.

Trotinetele au roți mici așa că sunt destul de instabile, mai ales la viteza mare. Tot din această cauza fii atent la borduri. Iți recomand să nu prea sari borduri dacă vrei să ajungi întreg la destinație.

Un ultim sfat: poartă măcar cască dacă nu ai și alte protecții: de genunchi sau coate.

Concluzie

Personal mă bucur că au apărut și trotinetele Lime, poate acest lucru va forța administrația Bucureștiului să construiască în sfarșit mai multe piste de bicicilete.

Sunt convins ca și prețul inchirierii trotinetelor va scădea pe măsură ce vor fi mai mulți utilizatori.

Per total salut apariția acestui nou tip de transport urban alternativ care a prins deja foarte bine în ciuda piedicilor nenunărate din trafic.

____________________________________________________

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

One thought to “Primele experiențe cu trotinetele Lime”

Lasă un răspuns

Vrei să primești un e-mail de căte ori scriu un articol?

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.