Skip to main content

Toate pânzele sus

Eu am trăit cu serialul ăsta. Ce să faci sunt cam vechi pe aici. M-au fascinat personajele. Mi-ar fi plăcut să fiu Gherasim la cârmă sau Anton Lupan cercetând hărțile lumii, iar când am aflat de  Regata Marilor Veliere de la Constanţa mi s-au aprins călcâiele. Prin urmare pe 8-11 septembrie voi fi acolo. Cu trei aparate de gât, 4 obiective în buzunar şi dacă am timp, iau şi aprobare de zbor pentru dronă. În sfărșit visul din copilărie mi se va împlini și voi fi la timona unui velier, voi auzi vântul în pânze și comenzile marinarilor. Poate trag și câteva sfori… 🙂

Am aflat că vor fi acolo veliere de toate tipurile, din toată lumea, pe care le v-a putea vedea oricine în portul Constanța. Dar … eu voi avea șansa să călătoresc cu unul dintre ele. Asta depășește orice imaginație de copil fie el mic sau mare. Sunt sigur că dacă trag bine de sfori, mă leg de ancoră, nu mânânc o lună și mă strecor în cală, prin cine știe ce minune voi fi acolo pe vas. Se spune că să ai grijă ce-ți dorești că se v-a împlini. Ei, eu asta îmi doresc de ziua mea, de Crăciun, de Revelion, de Paște și de Ziua Copilului: să ajung să navighez cu o asemenea ambarcațiune.

regata marilor veliere constanta

M-a fascinat întotdeauna călătoria și în fiecare an mai pun o cărămidă la visul meu de a vedea lumea. Dar călătoria cu vase cu pânze este așa un vis frumos care sper că luna viitoare v-a deveni realitate. Număr zilele, lustruiesc lentilele, fac flotări și … pun deoparte o sticlă de șampanie.

____________________________________________________

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns