Skip to main content

Ziua Filmului Românesc la FFE

AferimDefiniții

FFEFestivalul Filmului European;

Filmul Românesc – Film pe care până acum ceva timp l-am ocolit din diverse cauze: violența exagerată, sex pe toate gardurile fără nici o justificare, prezentarea la nesfârsit a laturii negative a societății. În general eu sunt un tip optimist și nu vroiam sa-mi stric mojo-ul urmărind aceste pelicule;

MojoStare personală de bine pe care încerc să o mențin cu orice preț.

Frunzărind programul festivalului dau peste ziua de 10 mai în care observ ca rulează mai multe filme romanești. Citim cu toții de ceva vreme cronici foarte elogioase ale filmelor românești apreciate și premiate din ce în ce mai des. Prin urmare m-am hotarat sa mai fac o încercare:

Aferim – regia Radu Jude

Este filmul pe care l-am ales în scopul de a-mi schimba părerea despre filmul românesc. M-a intrigat plasarea acțiunii în  Țara Românească a anului 1835 și sper ca mojo-ul meu să rămână la cote ridicate.

Am mai observat un lucru bun la acest festival: nu se rezumă numai la publicul bucureștean ci are loc succesiv în mai multe orașe:

  • 7-14 mai: București
  • 15-17 mai: Craiova
  • 22-24 mai: Tirgu-Mureș și Iași
  • 29-31 mai: Hunedoara

Și am mai observat un lucru bun la acest festival – și cu asta am terminat cu laudele că i se înroșesc obrajii – și anume o pagina de facebook foarte activă, lucru care bucură “specialistul” SEO din mine.

Desigur fiind un festival de film european vă puteți pune la curent cu evoluția filmului din diverse țări vecine, sau nu, precum: Moldova, Polonia, Irlanda, Olanda, Italia, Danemarca, Grecia, Franța, Marea Britanie, Suedia, Cehia, Belgia, Turcia, Spania, Slovenia, Croatia, Norvegia.

Vă țin la curent. Mi-ar face plăcere să aud și părerea voastră.

____________________________________________________

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns